Στη Στουτγάρδη ο δήμαρχος Αλμυρού

Στη Στουτγάρδη ο δήμαρχος Αλμυρού

Τη Στουτγάρδη της Γερμανίας θα επισκεφτεί το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2017 ο δήμαρχος Αλμυρού. Ο κ. Δημήτρης Εσερίδης, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, θα πάρει μέρος στην 7η συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης πρόκειται να επισκεφθεί την Στουτγγάρδη της Γερμανίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 7η συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετέχει και η Κ.Ε.Δ.Ε. και  η οποία θα λάβει χώρα από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2017.

Η επιλογή της πόλης της Στουτγάρδης βασίστηκε, εκτός των άλλων, και στην Ελληνική Κοινότητα της περιοχής, που είναι ένας ισχυρός παράγοντας στην αστική ζωή του εκεί Δήμου. Οι Έλληνες κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην πολυμορφία και τη διεθνή διάσταση του Δήμου, συμμετέχοντας ενεργά στα δημοτικά τεκταινόμενα.

Η συνδιάσκεψη βασίζεται στη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης που θα έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματα των τοπικών πληθυσμών. Η συνεργασία δραστηριοποιείται σε επίκαιρα θέματα  που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως:
1. Τουρισμός
2. Ενέργεια και Απόβλητα
3. Αγροτική Οικονομία
4. Ενεργή Κοινωνία και Κοινωνική συμμετοχή
5. Νεολαία και Πολιτισμός
6. Οικονομία και συνεργασία επιμελητηρίων.

Αυτά τα θέματα θα αναπτυχθούν σε συζητήσεις εργασίας, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια του Δήμου Στουτγάρδης. Ενδεικτικά αναφέρονται:
1.    Προσέλκυση και ενίσχυση επιχειρήσεων
2.    Η Κοινωνία των Πολιτών
3.    Νέοι δρόμοι στην αγροτική οικονομία
4.    Ένταξη της Νεολαίας στους Δήμους
5.    Στρατηγικές προώθησης αγροτικών προϊόντων

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί οδικώς με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου μέχρι το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ΑΤΗ)  και αεροπορικώς μέχρι την Στουτγάρδη της Γερμανίας, στις 08/11/2017 κι επιστροφή στις 11/11/2017.
Το ποσό της δαπάνης θα ανέλθει μέχρι του ποσού των 700,00 € και σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον πρ/σμό του Δήμου οικον. έτους 2017, στον Κ.Α.:00-6421.001 «Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών»
Από την ανωτέρω δαπάνη θα αφαιρεθούν όποια έξοδα καλυφθούν από τους διοργανωτές.

Tα έξοδα για τη μετακίνηση του δημάρχου, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας των κ. κ. Νίκου Τσανή, Σάββα Τσόγκα και Σπύρου Ράππου έκριναν ότι η συμμετοχή του δημάρχου Αλμυρού στη συνδιάσκεψη δεν έχει να προσφέρει κάτι στον δήμο και την περιοχή.