Προχωρά η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου - Στον βόλο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου - Στον βόλο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Τους πρώτους μήνες του 2021 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία

Τους πρώτους μήνες του 2021 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου, όπως επίσημα ανακοίνωσε κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένος ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος.Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την αύξηση του ενδιαφέροντος για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, που θα ανοίξει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του yachting στην πόλη του Βόλου.Παράλληλα μοιράστηκε με τη διοίκηση μία πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την αειφόρο ανάπτυξη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λιμένων.Στόχος, όπως ανέφερε είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου που θα προσελκύσει πολύ ενδιαφέρον.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βίκυ Μήτρου υπογράμμισε πως το λιμάνι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. «Μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες εμείς πρέπει να είμαστε στις επάλξεις και να προσπαθούμε το καλύτερο για το λιμάνι. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Αναγνώστου δήλωσε πως πρέπει να προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Είμαστε μια ανώνυμη εταιρεία που όμως δεν δουλεύει σαν ανώνυμη εταιρεία» ανέφερε, εξηγώντας πως η λειτουργία προϋποθέτει πολλές εγκρίσεις από Υπουργεία και από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να βάλουμε το λιμάνι του Βόλου στον χάρτη της διεθνούς επενδυτικής δραστηριότητας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής: Χρήστος Τριαντόπουλος. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο και από την αρχή του έτους προέβη σε μια σειρά παρεμβάσεων ενώ επίκεινται και άλλες για το λιμάνι του Βόλου. «Θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο εκείνο που θα επιτρέψει να προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού.

https://www.thessaliatv.gr