Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτές θα είναι οι φετινές τιμές - Ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτές θα είναι οι φετινές τιμές - Ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Δύσκολη προμηνύεται η φετινή χρονιά για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει ακόμη και τα επίπεδα του ενός ευρώ στην Αθήνα, ενώ η μέση τιμή του θα αγγίξει τα 0,97 ευρώ.
 
Την ανιούσα αναμένεται να πάρει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι τιμές για «κακή τύχη» των Ελλήνων, θα είναι πιο ακριβές. Στην περιφέρεια η μέση τιμή θα είναι λίγο πιο πάνω από 1 ως 1,02 ευρώ, ενώ στα νησιά μετά και την αλλαγή στο ΦΠΑ θα εκτιναχθεί ακόμη και στο 1,20 ευρώ το λίτρο.  Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, το επίδομα θέρμανσης που ελάμβαναν μέχρι πέρυσι οι ευπαθείς ομάδες, αποκτά αυστηρότερα κριτήρια ενώ θα δίνεται και μειωμένο κατά 50%! Η μείωση της δαπάνης θα γίνει με αλλαγή αλλαγή των κριτηρίων και την μείωση της επιχορήγησης ανά λίτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018.
Αυτά είναι τα κριτήρια
Για τη χορήγηση του επιδόματος τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περυσινά, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα ακόλουθα επίπεδα:
Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ
Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

www.newsbomb.gr