Νομοθετική ρύθμιση για αγροτικούς συνεταιρισμούς ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

Νομοθετική ρύθμιση για αγροτικούς συνεταιρισμούς ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

Έπειτα από έγγραφη επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από έγγραφη επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις που τελούν υπό εκκαθάριση και παρουσιάζουν κερδοφορία, να επιλέγουν τα προς διάθεση ακίνητα που τους ανήκουν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πτελεού είναι ένας κερδοφόρος αγροτικός συνεταιρισμός, ο οποίος διαθέτει πρότυπο ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο στον Πτελεό. Επίσης, ο ΑΕΣ Πτελεού έχει ήδη μισθώσει ένα ακίνητο της υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, το οποίο βρίσκεται στον Πτελεό. Η δυνατότητα επιλογής των αδιάθετων ακινήτων σίγουρα θα διευκολύνει τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και ενώσεις που με ζήλο προσπαθούν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει την πρόταση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού και να μεριμνήσει για τους συνεταιρισμούς που είναι κερδοφόροι, προστατεύοντας τους.