Βολιώτης ποδοσφαιριστής εντυπωσίασε τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

Βολιώτης ποδοσφαιριστής εντυπωσίασε τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

Θετικές εντυπώσεις και ενθουσιώδη σχόλια απέσπασε από τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ο 21χρονος Βολιώτης Ρομά, Νάσος Καρακώστας, ο οποίος συμμετέχει στο τηλεοπτικό σόου ταλέντων του ΣΚΑΪ, ερμηνεύοντας δικές του συνθέσεις. Ο πολυτάλαντος Νάσος, μαθητής της Β΄ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ποδοσφαιριστής στην ομάδα του «Ρήγα Φεραίου» και συνθέτης, εντυπωσίασε το πανελλήνιο με τη συμμετοχή του και πήρε το «πράσινο φως» από τους κριτές, για να αναδείξει και άλλες πτυχές του πηγαίου ταλέντου του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα τρία «ναι» των κριτών, του έδωσαν το εισιτήριο της συνέχειας στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» που άρχισε να προβάλλεται από προχθές στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, συγκεντρώνοντας, παράλληλα, σχόλια θαυμασμού από τους χιλιάδες των θεατών που παρακολουθούν το παιχνίδι. Το βίντεο της προχθεσινής συμμετοχής του κάνει, παράλληλα, τον γύρο του διαδικτύου, υπενθυμίζοντας την πρώτη του επιτυχημένη εμφάνιση στο τηλεοπτικό πεδίο και τον αναδεικνύει σε πρόσωπο της ημέρας.

Ο νεαρός διαγωνιζόμενος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη συμμετοχή του, και όπως υπογράμμισε, είναι τρεις οι λόγοι που καθόρισαν τη συγκεκριμένη απόφαση. «Ο ένας είναι για μένα, για την εμπειρία, για να το ζήσω, γιατί μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη διαδικασία. Ο δεύτερος είναι για την οικογένειά μου και ο άλλος είναι για τα παιδιά Ρομά. Θέλω να τους περάσω ένα μήνυμα, να τους δείξω ότι μπορούν να κάνουν αυτά που τους αρέσουν, δηλαδή να φύγουν από τα στερεότυπα, από την κουλτούρα που έχουν να παντρεύονται μικροί, να μπορούν να ονειρεύονται, να βάζουν στόχους και να τους επιτυγχάνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικό.

Προσδοκία του είναι μέσα από το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» να προβάλει τη φωνή των Ρομά και τις δυνατότητές τους, στο πλαίσιο της αναζήτησης ίσων ευκαιριών.

Ο ίδιος εκπροσώπησε, σημειωτέον, την ελληνική κοινότητα των Ρομά σε πανευρωπαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Οκτώβριο στη Βουδαπέστη. Αντικείμενο του συνεδρίου που επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια είναι τα δικαιώματα των Ρομά, και όπως διαπίστωσε ο νεαρός μαθητής, πολλά επιδοτούμενα από την Ευρώπη προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση των Ρομά και την απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας δεν φθάνουν ποτέ στην Ελλάδα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο τμήμα ΙΑΚΑ.

Ο Νάσος Καρακώστας, ο οποίος ζει στην περιοχή του Αλιβερίου, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Νίκης Βόλου, συνέχισε στις ποδοσφαιρικές ομάδες του Διμηνίου, στον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς», τον Σαρακηνό, τον Πύρασο, και τώρα ανήκει στο δυναμικό του Ρήγα Φεραίου. Αναφερόμενος στους συμπαίκτες του και τη διοίκηση της ομάδας στην οποία ανήκει, δεν παραλείπει να εκφράσει «θερμές ευχαριστίες για τη στήριξή τους».

Μιλώντας, τέλος, για τα όνειρά του, επεσήμανε ότι: «Από μικρός ήθελα να παίξω στην “Νίκη” αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο... και όνειρα δεν έχω. Έχω μάθει να βάζω στόχους, γιατί πιστεύω ότι τα όνειρα είναι γι’ αυτούς που κοιμούνται».

http://www.taxydromos.gr